Från demonstration till affär - hur agerar jag bäst på mässan?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 40
Tack mottaget: 1
Jag kommer att stå på en mässa under ett antal dagar och där kunna visa upp de produkter som jag är återförsäljare för. Det kommer även att finnas en demonstrationsanläggning och av erfarenhet vet jag att den är populär att titta på och att besökare blir intreserade av produkten.

Jag har inga problem att få folk att lyssna och ta till sig produkten och jag anser mig även vara en bra lyssnare som tar sig tid att sätta sig in i kundens problem. Problem som förhoppningsvis kan lösas med de produkter jag säljer.

Min svaghet är att jag inte är bra på att få till en affär eller en början till affär efter att demonstrationen eller diskussionen är över. Då produkten kostar från ca 20 000 kr är det inget man impulsköper och mycket handlar om att visa produkten för folk så att de känner till den när de väl ska investera. Likväl vill jag bli bättre på att få med mig något som kan bli en affär från mässan.

Ös på med kreativa men vettiga tips och förslag på litteratur om ni känner till något läsvärt.  🙂
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#27593
Vad är det för produkt? Jag kan mycket väl tänka mig att impulsköpa saker för 20k...

Är det företag eller privatpersoner som är målgrupp? Tjänar kunden något på att köpa din produkt? Går den att demonstrera på plats hos kund?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 40
Tack mottaget: 1
#27594
Köparen är en privatperson och det handlar om produkter för fastigheter. Tyvärr ser de flesta som behöver göra investeringen det som något onödigt ont och inget som innebär någon besparing eller någon ROI. När allt fungerar märker man inte av det produkten.

Demonstration annat än på mässa är tyvärr inte genomförbart då det går åt några kvadratmeter att rigga upp en demo.
Inlägg: 78
Tack mottaget: 2
#27595
Ok, så du säljer en onödig sak för 20k och behöver bra sälj argument. Testa dela ut gratis sprit eller någon lyckodrog 🙂

Det råkar inte vara typ en Kirby damsugare? Ser frän ut men 20k för en damsugare är mer än va de flesta betalar i nyktert tillstånd och då är vi tillbaka till alkoholen igen ^_^

ps. kommer inte på något annat bra tips för hur man säljer en onödig sak man inte märker av för 20.000 kr

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.