Påslag på material

Skapad - Senast uppdaterad
Hej på er.
Jag är nyfiken på hur ni gör när ni fakturerar material till kund?
Låt säga att ni köper byggvaror som kostar 1000.- till konsument. Nu har ni en liten kassarabatt i butiken och betalar 800:-. Ger ni kunden del av den rabatten och fakturerar , låt säga 900:- eller tar ni 1000:- (hyllpris) på fakturan?

/ F
Inlägg: 1374
Tack mottaget: 187
#10532
Vad jag kan se bland mina kunder så varierar det en aning, men generellt är det väldigt lite påslag. En del skickar med kvittona från bygghandeln och tar exakt samma pris, en del försöker väl lägga på några procent.

I takt med att man får allt mindre rabatter på bygghandeln, så har väl möjligheten att lägga på lite minskat, och konkurrensen verkar vara så hård så det är ingen som vågar ta i för mycket.

Jag tycker väl egentligen att 10% vore rimligt, men det ser jag inte mycket av. Jag förmodar att man tar igen det på timkostnaden.
Inlägg: 2
#10531
Jag tänker att det blir win win om kunden får del av min rabatt. Jag kan konkurrera med ett lägre timpris eftersom jag får lite avans på mtrl och kunden blir glad för billigare mtrl än om han köpt det själv
Inlägg: 1374
Tack mottaget: 187
#12792
Visst är det så. Det som ställer till uträkningarna lite är ju rot-avdraget. Utan det skulle man förmodligen se mer påslag på material, och lägre timpriser.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.