Inköp av specialbeställd programvara?

Skapad - Senast uppdaterad
Inlägg: 6
Hej,

är helt ny här på forumet och har surfat runt lite i forumet men har inte lyckats hitta det jag söker. Kan ha missat något, och om så är fallet är det bara att vidarebefordra mig till resp. länk/tråd.

Min fråga är i.a.f. om någon har något tips på eventuella företag som skapar ett s.k. "custom made" program till småföretag. Ett exempel på vad jag skulle vilja ha för funktioner i programmet är först och främst självfallet en databas där jag registrerar kunder med resp. kundnummer/namn/kontakt o.s.v. Företaget jag skall starta kommer i stort sätt gå ut på att förmedla fysiska tjänster, och inte någon produkt, och därför skulle även programmet behöva ha en funktion där jag direkt kan registrera förfrågan från kunden som då kopplas till den anställda som skall skickas ut (även med anställningsnummer och info. om den anställda). Eftersom att kunden även kommer att debiteras direkt baserat på antal timmar denna önskar att använda mina anställda, skulle det vara bra om programmet innehåller en funktion som kopplas direkt till bokföring/debitering. Bokningen görs främst via telefon, och det skulle vara bra om man genom programmet kunde ta emot samtal, boka, och ringa upp eventuella anställda som får uppdrag hos kunden.

Det är lite kanske lite väl mycket (onödig) info jag givit nu, men jag ville visa på ett ungefär vad för slags program det är jag behöver. Kort sagt behöver jag ett liknande program som telemarketingföretag använder sig av, men självklart personligt anpassat till mitt företags egna behov.

Skulle vara otroligt tacksam för all eventuell hjälp gällande vart jag kan vända mig för inköp av sådana program och en eventuell spekulation på vad prislappen på ett sådant program kan ligga på. Detta behövs då jag just nu håller på att göra en preliminär affärsplan. Har ni några övriga synpunkter- och/eller tips skulle även det välkomnas.

Tack på förhand.  🙂
Inlägg: 2066
Tack mottaget: 2
#10822
Låter som det borde finnas färdiga system som klarar det där. Typ tidsplaneringsmjukvara, känner inte till något direkt som uppfyller dina krav. Alla företag som sysslar med programvaruutvekcling bör kunna lösa det åt dig. Testa Eniro, sök t ex på Mjukvaruutveckling eller Programutveckling, eller Programmering.
Kan vara en idé att kolla med Visma vad de kan erbjuda, vet att de har en resursdatabas med mängder av tilläggsprogram till deras egna system, både från dem själva och från trejde part.

Pris är svårt innan det är klart exakt vad som ska göras och vilka krav som ställs, räkna med allt mellan 20 000 och 100 000 eller mer beroende på komplexitet om du ska ha ett "eget" komplett program för det ovanstående.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
Inlägg: 6
#10823
Tusen tack för hjälpen! Ska kolla upp det  🙂
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10824
Utan att ha allt för stor insyn vad det är du är ute efter så skulle jag på ditt meddelande spontant svara:

Ska programmet byggas för att köras lokalt på datorn eller köras via webbläsare för att kunna nå det oavsett var du befinner dig med dator och uppkoppling? Ska du ha exklusiv rätt till programvaran för egen vidareförsäljning? Har du inte anställda som sitter och arbetar för att bygga upp ett sådant system åt dig så får du räkna med att det kan tillkomma licensiering

Hittar du inte ett färdigt system så räkna med minst 100.000 kr i utvecklingskostnad, som Jonathan nämner troligen betydligt mer, för komplexitet men även integration och användarvänlighet. Det är mycket bara i denna enkla spec som efterfrågas och en hel del som behöver testköras i alla möjliga vinklar för att det ska fungera bra eller göra korrigeringar av buggar mm.

Hur du tänker med Anställningsnummer mm som ska lagras i databasen och hur det ska hanteras bör du nog kontrollera vad som gäller för detta mot www.datainspektionen.se

Vilket då leder till säkerhetsaspekten. Hur säker är programvaran för intrång/stöld av info. Vilket kan påverka ytterliggare i kostnader.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB


Må väl!
Inlägg: 205
Tack mottaget: 1
#10825
Jag har lite bråttom nu men en gratis version av det du beskriver har jag för mig finns här:
http://www.opensourcecms.com/
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10826
cms är ett content management system. Dvs ett innehållshanteringssytem för att styra hur saker presenteras på exempelvis en webbsida och för att användaren enkelt ska kunna uppdatera sin egna sida. Tyvärr inte direkt matchande med ställd spec. Men allt går väl att matcha och integrera med lite tid 🙂
Må väl!
Inlägg: 6
#10827
Tusen tack för hjälpen! Företaget kommer inte att vara ett telemarketing företag, utan tjänsterna som förmedlas är mer lika de hos bemanningsföretag som Manpower och Poolia. Programmet kan därmed endast vara tillgängligt lokalt med datorer kopplade till samma nätverk, och kundregistret kommer att bestå av kunder som själva valt att just vara kunder hos oss, så någon extrem datasäkerhet tror jag inte behövs. Exklusiv rätt behövs inte heller, då det huvudsakliga syftet med programmet just är att kunna "tillgodose behovet". Att däremot betala en högre summa för programmet är inga problem just p.g.a. att det är en av få utgifter vi kommer att ha då vi inte kommer att sälja produkter, utan tjänster.

Får söka vidare och eventuellt kontakta vänner och bekanta som är lite mer insatta i detta än vad jag är  🙂
Inlägg: 1616
Tack mottaget: 3
#10828
Säkerheten bör du ändå beakta för vad händer om datorn med databasen blir stulen, kraschar eller på ett eller annat sätt blir hackad/ får virus.

Är tanken fel att bygga det anpassat så att det senare går att integrera med webben antingen för internet eller intranät? Det skulle i alla fall jag överväga om jag skulle byggt detta.

Du har rätt filosofi angående att det får kosta om det är en av få stora kostnader ni kommer att ha. För då får ni större möjlighet att få ett system anpassat speciellt för er. En bra sak att ha med i beräkningen är att det kan ta lite tid att bygga detta. så att ni inte ligger ute i sista sekunden.

Med vänliga hälsningar

Magnus Olsson
Uddatorp AB
Må väl!
Inlägg: 6
#10829
Hej Kirei

Jag tänkte tipsa dig om ett planeringsverktyg som jag har utvecklat under 10 års tid. Vet inte om det passar din verksamhet men mina kunder tycker programmet är enkelt att jobba med och prisvärt. Programmet heter Easy Planning och en demo hämtar du på www.tecomp.se, klicka på ladda hem i menyn.

Kort beskrivning. Man skapar en schemabild innehållande sina resurser. Resurserna placerar man i olika grupper. Programmet lagrar data i en lokal databas eller på en server men är inte webbaserat. Du kan lägga in kunder i ett kundregister eller importera befintligt kundregister. Vidare finns en uppdragshantering vilket innebär att du lägger till uppdrag och senare tilldelar du resurser till de olika aktiviteterna i uppdragen. I schemabilden kan man sedan klicka på en resurs och visa de aktiviteter som denna resurs har. Tidsfönstret som visas kan man välja i olika steg.

Programmet ger en mycket bra översikt över alla dina uppdrag och vem som gör vad. Till varje aktivitet kan en kostnad anges, antingen löpande eller en fast kostnad. Olika typer av aktiviteter kan visas i olika färger mha kategorier. Man kan välja att endast visa tillgängliga resurser och varna för dubbelbokningar. Programmet innehåller många fler funktioner.

Prova gärna själv och säg vad du tycker om programmet. Kanske finns det någon annan som har provat och har åsikter. Programmet utvecklas kontinuerligt och man har möjlighet att föreslå nya funktioner. Den senaste versionen 6.35 utkom i dag den 4 november.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.