Tvist efter tappat konsultuppdrag

Skapad - Senast uppdaterad
Tvist efter tappat konsultuppdrag
Hej
Är anställd sen 12 år tillbaka hos samma företagare. Efter 5 års anställning fick jag aktier i bolaget jag var med och byggde upp, vi har jobbat ihop under alla år men för 3 år sedan sålde vi bolaget. Vi blev då anställda som konsulter i vårt gamla bolag. Nu tre år senare har vi fått sparken från bolaget och här kommer min fråga,
min kollega och chef tycker inte att jag har rätt till någon lön nu när vi tappat vårt konsultjobb i vårt gamla bolag.., har han rätt? Borde jag inte ha rätt till 6 månaders uppsägningstid med lön även om jag äger en liten del av vårt konsultbolag? Jag har ju varit anställd hos honom i 12(!) år och han har blivit rik under tiden.
Han själv fick 6 månaders lön för att hade ett VD brev...
Tacksam för hjälp!!
Mvh MM
Inlägg: 7
#40808
Allt beror på vad du har för avtal, det är möjligt att du har ett muntligt avtal slutet men det är ju svårt att bevisa om det bara var ni som kom överens om villkoren.

Vad står det i ditt anställningsavtal, hur lång uppsägningstid har du? Den "svenska modellen" är uppbyggd kring förhandling mellan arbetsgivare och fack, bland de första punkterna i de allra flesta kollektivavtalen är just rätten till lön eftersom den inte är angiven i någon lag, dvs det finns ingen skyldighet att betala ut lön till någon som utför arbete om det inte finns ett avtal. Muntliga löften är inte värda något i en tvist... Allt måste dokumenteras.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.