Starta webbshop - Köpa in produkter, hur?

50
Hejsan!

Har sedan början av sommaren haft planer på att starta en webbshop. Hittills har jag på skoj snickrat ihop en hemsida där jag lyckats få allt det tekniska att fungera. Innan jag sätter publicerar sidan, om nu planera går som det tänkt sig, måste jag givetvis köpa in produkterna.

Hur går man tillväga? Vart ska man vända sig? Går man dirket till företaget som tillverkar produkterna eller till någon leverantör?

Tack för svar
Viktor Jarnheimer
456
1
Det bästa är att du kontaktar agenter, grossister eller liknande. För att köpa direkt av fabrik brukar krävas större volymer..[br][br]Eller så kontaktar du en redan befintlig återförsäljare i första hand. Då kanske denna ÅF till och med kan tänka sig att leverera direkt till dina kunder. Du slipper lagerhantering/logistik, du tar inga risker medans ÅF får en säljkanal extra... Vinsten du får är i procent/försäljning..[br][br]Har själv gjort så ett par ggr när jag haft ont om resurser, men ändå ett intresse ;).. Bra sätt att "se om det går"..
50
[quote author=DEJI link=topic=2740.msg11505#msg11505 date=1188111556][br]Det bästa är att du kontaktar agenter, grossister eller liknande. För att köpa direkt av fabrik brukar krävas större volymer..[br][/quote][br][br]Hur får jag tag på agenterna och grossisterna för ett viss märkte? Har letat i evigheter. Grossistkatalogerna, ex. www.grossist.se, innehåller inte det jag önskar. Ska man kontakta märket och fråga vilka grossister de har?[br][br]Tack för hjälpen
Viktor Jarnheimer
1616
4
Vet du inte vilka grossist kanaler dem använder så kan det vara en god idé att fråga företaget direkt om dessa. Då kan du även få reda på hur de ställer sig till försäljning via webbshop. Se följande tråd:[br][url=http://www.foretagande.se/index.php?option=com_smf&Itemid=10011&topic=3004.msg13334#msg13334]http://www.foretagande.se/index.php?option=com_smf&Itemid=10011&topic=3004.msg13334#msg13334[/url][br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.