Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Hjälp med målkostnad av en produkt

Hjälp med målkostnad av en produkt 20 nov 2014 12:06 #50575

Jag undrar om det finns någon här med erfarenhet inom klädbranschen som kan hjälpa mig?

Jag håller på att starta ett eget klädmärke och håller på att leta leverantörer. Leverantörerna vill veta target price vilket är lite klurigt för mig att ange eftersom jag är i uppstarten av mitt företag. Jag vet inte hur mina omkostnader och detaljistpålägg kommer att se ut. Jag skulle behöva hjälp med att komma fram till en rimlig, ungefärlig målkostnad.
Konsumenpris för en pyjamas kommer att vara cirka 1500kr. Vad kan en målkostnad ligga på för en sådan produkt?

Tack

Hjälp med målkostnad av en produkt 20 mar 2015 10:29 #51324

Som jag förstår det är target price ett riktpris vilket du sedan utgår från när du rear eller annat. Frågan är om din pyjamas är den enda på marknaden eller om du blir tvungen att jämföra med andra butiker.
Sedan är det ju frågan om vad du vill betala i inköp. Siffrorna jag har hört när det gäller kläder är 100% advance. Det vill säga priset i butiken till kunden är dubbelt så högt som ditt inköpspris.
Om du då drar ner ditt "target price" uppfattar producenten det som att de inte kan ge dig samma inköpspris för samma produkt för at du skall ha möjlighet att göra vinst på produkten.
Förstår du hur jag tänker?
Du hävdar att konkurrensen är väldigt hård på denna typ av produkter just nu och tvingas därför gå ner i "target price".
bredbandsbloggen.se -ge kritik på din internetleverantör, se vad andra tycker
www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php - program och lösningar för bokföring

Välj kommun från listan