Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Fråga om likvidation

Fråga om likvidation 16 jul 2012 08:22 #44474

Hej,

Jag anlitade en svensk bokföringskonsult som flyttade till Rumänien efter ett tag. Detta skedde år 2011. Jag överlämnade all bokföringsunderlag och regelbundet skickade till honom alla nya underlag för bokföringen. Han har varit ganska sjuk och årsredovisningen var kraftig försenad så att Bolagsverket skickade föreläggande om tvångslikvidation. Vid den tiden så hade konsulten blivit inlagd på sjukhus och senare har han avlidit.
Jag ringde Bolagsverket samma dag som årsredovisningen skulle lämnas in (sista dag) och fick besked att oavsett vad de kommer att besluta om likvidation.
Jag skickade trots det en ofullständigt årsredovisning i hopp att verket skulle begära rättelse mens å skedde inte. De beslutade om likvidation. Tingsrätten avvisade överklagandet på samma grunder som Bolagsverket.
Detta är trots allt helt fel och i strid med Europeiska Konventionen när det gäller rättssäkerheten dvs. rätten till en opartisk och rättvis förfarande.
Jag undrar om någon har fått ett liknade problem och vad är lösningen då jag antar att HD kommer ej att medge prövningstillstånd.
Jag skulle önska hindra likvidationen då bolaget är inte på obestånd och kunna rätta till situationen så att bolaget kan bli verksamt igen.
Tack för alla synpunkter!
Julian
Moderatorer: John Knutsson
 

Välj kommun från listan