Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms!

Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 14 mar 2012 21:33 #43265

Hej!

Tänkte skriva en liten presentation om bolaget Firetext Sverige. Bolaget säljer sedan början av 2012 den patentskyddade brandvarnaren Firetext, som förutom att fungera som en vanlig brandvarnare även skickar sms när larmet aktiveras.

Vi säljer produkten med ensamrätt i Sverige och vänder oss i dagsläget till såväl återförsäljare som slutkunder. På sikt är tanken att övergå till en grossistverksamhet bara.

Det finns många fördelar med vår produkt, som passar utmärkt i såväl den mindre villan, lägenheten, stugan, husvagnen, husbilen och båten. Jämfört med en vanlig brandvarnare så är ju fördelen solklar, du blir varnad även om du står ute i trädgården, eller är på väg hemifrån när du glömt strykjärnet på.

Vi anser att larmet främst konkurrerar på på marknaden för för mindre villor och andra mindre utrymmen. I ett stort hus så finns det många bra larmalternativ, men detta är det få som vill bekosta till sommarstugan. Dessutom så är installationen superenkel och du har ingen löpande månadsavgift som med andra larm.

Läs gärna mer om produkten på firetext.se eller maila oss på info(at)firetext.se om ni har några frågor.

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 00:52 #43269

Smart grej, har ni även inbrottsdetektor?
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 05:42 #43270

Hej!

I dagsläget är det endast en brandvarnare (litet brandlarm).

Förhoppningen är dock att utveckla produkten vidare och få med detta, samt möjligheten till att koppla ihop flera brandvarnare.

På så vis behöver man inte använda en GSM-modul i mer än en brandvarnare, men ändå använda flera brandvarnare i en större fastighet till exempel.

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 08:10 #43271

Jag går kanske för fort fram men att då även koppa det till några små kameror som sätter igång och du har tjuven på film för vidarebefodran direkt till polis.
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 11:10 #43274

Det ingen dum idé alls, och vi har mycket idéer själva. Vi tillverkar inte produkten själva, men framför idéer till tillverkaren när vi får dem.

Att utveckla en helt ny produkt kräver dock en hel del investeringar också.

Men idéer finns :)

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 15:27 #43276

Om inte integriteten störs alltför mycket borde den även kunna användas inom åldringsvården och för dementa för en tryggare vård. Men det kanske redan finns där.
Lars
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 15 mar 2012 19:41 #43279

Hej,

Absolut. Vi är ännu i startgroparna men det är en marknad som vi absolut vill ta oss in på, och för övrigt tror jag att det är en målgrupp som skulle ha stor nytta av produkten.

I England sker ett sammarbete med en Alzheimersförening bland annat.

Re: Firetext - Brandvarnaren som skickar sms! 19 mar 2012 22:36 #43345

För årtionden sedan blev det skallgång efter elever i Tyrestaskogen. Redan då tänkte jag på ett alarm som lätt kunde spåra vilsnekomna istället för skallgång. Med dagens teknik skulle man väl kunna ha det på mobilen vilket alla barn har eller någon typ av annat larm typ mickrocips i nyckelring eller dyligt. eller montera i i en liten ring eller bära chipsring. När det gäller mobilen skulle det finnas ett nödbatteri som endast fungerar mot ex sos eller liknande och alltid är laddat om inte annat mot det andra batteriet. Dumma tankar eller?


LARS
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan