Hjälp en nybörjare!

031
Hej.



Allt snurrar runt i min skalle just nu. Jag kan absolut INGENTING om detta. jag har sökt omkring i hela internet, har hittat massor med sidor, men dom sidorna har bara förvirrat mig!





Nu är det så här..jag har en hemsida vars är www.gbg031.se. Nu har jag tänkt ta steget fram och starta en magasin. Tänkt trycka kanske först ett nummer och om det gick bra, ett till nummer.



Ca 300 EXEMPLAR vill jag trycka..jag vet inte VART jag ska göra det, och vart det är billigast..jag vill göra det i göteborg helst och undrar om någon vet vart jag kan gåtillväga?



NEJ. google har inte hjälpt mig ett skvatt! Google har gjort bara att jag darrar av abstnines av en cigg för jag har blivit så irriterad...



Sen har jag inte råd att trycka 300 exemplar. kostar ca 12 00 hörde jag av en polare.

Så här är det jag bör köpa in annonser, (säger man så?)



Jag vill alltså att folk ska ge mig cash för att dom ska ha annonser på min tidning.. Men hur ska jag fixa fram villiga personer som vill ge mig cash för att jag ska annonsera deras saker i en magasin som ska tryckas i enbart 300 exemplar?

Och att sen dessutom är jag privatperson och det är inget företag..man blir väl mer pålitlig ifall jag har registrerat mitt varumärke? hur gör jag det, lättast och billigast?



Jag behöver så mycket hjälp, jag vill gärna göra detta projekt, men jag fattar inte hur utan 0 erfarenhet, det enda jag klarar av nu är designen(polaren fixar) och jag fotar och interjuvar..sen resten är kalabalik..





hjälp mig experter! rastlösa själar hjälp mig oxå så gott som möjligt!

Vore sån stor tack!





hej!
185
Om du ger ut över fyra nummer räknas det som periodisk skrift, dessa registrerar du hos patent- & registreringsverket för 2000kr. Det gör också att ditt namn bli skyddat - och för Guds skull skydda det..! [br] [br]Jag är rädd att du nog får leta tryckeri själv, jag kan ett bra i Växjö, men inte GBG. [br] [br]Annonsörer får du nog ringa runt till. Jag var med och gjorde en tidning som trycktes i ca 230 ex, och då hade vi inga annonsörer, men vi hade stora företag (Universal Music & Ema Telstar m.fl.) som sponsrade - inte med pengar, men med tävlingsvinster och annat. Tidningarna trycktes med prenumerationpengar. Vi tryckte aldrig upp mer än 10 ex utöver förbeställda, utan tryckte i så fall hellre upp i efterhand - det blev inte dyrare eftersom tryckeriet redan hade gjort plåtarna.
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
758
1
Här kommer mitt förslag :mrgreen: [br]Börja med att göra ett exemplar - det kan du göra med en dator och en större skrivare. Ta sedan detta exemplar med dig ut och sälj annonser till nästa nummer :oops:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
46
[quote="cantaton"] [br]Jag är rädd att du nog får leta tryckeri själv, jag kan ett bra i Växjö [br][/quote] [br] [br]Hade varit intressant att veta vilket det är :)
185
AllKopia i Växjö AB [br] [br]Alltid trevliga och tillmötesgående - ger små överraskningar emellanåt. Typ bjuder på ett finare, mer exklusivt papper inför julnumret och sådana saker (om man vill vill säga). [br] [br]http://www.allkopia.com/
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
031
hur mycket bör jag ta i annonser? [br]typ helsideannons och små annonser och sånt, vad rekomenderar ni att jag ska ta betalt? [br]ska trycka den i 200 exemplar. [br] [br] [br]och sen undrar jag, bör jag registrera namnet på tidningen, blir det lättare att få annonser eller är det skitsamma? [br] [br]och isåfall, vart kan jag göra det?
758
1
För att få reda på vad en annons ska kosta, så måste du veta vad en sida kostar att trycka. Denna summa plus din förtjänst är priset för en helsida. [br]Vad kostar då dom mindre annonserna? [br]Då behöver du bara dela upp helsidan i mindre dela och kan då få fram [br]priset för varje annonsstorlek. [br]Jag har själv jobbat på en tidning och gjort en del annonser och det kräver sin man eller kvinna för att det ska se bra ut och framför allt kunskap [br]i hur man utforma annonser. [br]Det finns ingen som vill betala för en dålig produkt :wink:
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
185
[quote="031"]hur mycket bör jag ta i annonser? [br]typ helsideannons och små annonser och sånt, vad rekomenderar ni att jag ska ta betalt? [br]ska trycka den i 200 exemplar. [br] [br] [br]och sen undrar jag, bör jag registrera namnet på tidningen, blir det lättare att få annonser eller är det skitsamma? [br] [br]och isåfall, vart kan jag göra det?[/quote] [br] [br] [br]Som jag nämnde tidigare tycker jag att du ska registrera tidningen (o därmed namnet). För att skydda dig själv och din egen verksamhet. Och liksom jag också nämnde gör du det på PRV. http://www.prv.se
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.