Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Rätt mobilabonnemang kan spara tusenlappar

Dela artikeln
torsdag, 15 november 2012 0

Svenska företag spenderar varje år flera miljarder kronor på mobiltelefoner och olika abonnemang. Kostnaden för mobiltelefoni ökar hela tiden och för många mindre bolag kan det vara tungt post att betala. Det många inte vet är att de betalar mer än de behöver och det kan skilja flera 100 procent i kostnader mellan olika operatörers företagsabonnemang.

Undersökning av företagsabonnemang

En undersökning som företaget Pricerunner gjort visar att det för en normalanvändare skiljer 323 % mellan det dyraste och billigaste företagsabonnemanget. Bland företagsabonnemang är skillnaderna i avgifter betydligt större än för privatabonnemang och genom att jämföra priser kan du spara stora summor för ditt företag. Bara månadskostnaden för företagsabonnemang med 1-2 års bindningstid kan vara 15-20% lägre än abonnemang utan bindningstid.

Ser man på kostnaden av den nya iPhone 5 kan en användare spara hela 15 000 kronor under en normal bindningstid på 24 månader. För ett mindre företag är det mycket pengar som kan gå till spillo.

Hitta rätt abonnemang

Även om det inte alltid är lätt att hitta tiden att söka och jämföra abonnemang så är det smart att jämföra de olika priserna. Tack vare den stora efterfrågan på jämförelsetjänster för företag så har utbudet ökat och det finns idag enkla hjälpmedel som kan minska dina kostnader.

Här är några jämförelsesajter

www.compricer.se
www.mobilio.se
www.prisjakt.nu
www.pricerunner.se

Välj kommun från listan