Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

5 fördelar med betalningslösningar online

Dela artikeln
måndag, 18 juni 2018 0

När du ska betala något online så vill du att överföringen ska vara säker och snabb. Idag så är de flesta medvetna om att hemsidor som har en adress som börjar med https vanligtvis erbjuder säkra lösningar för betalningar. Men det kan ändå vara smart att använda en betalningslösning online som en e-plånbok för att få ännu högre säkerhet.

Här är 5 fördelar med att använda betalningslösningar online som PayPal, Neteller och liknande.

1. Säkra betalningar

Oavsett om du ska köpa en pryl eller om du vill satsa på casinospel online med en bonus så är det viktigt att pengarna skickas säkert. Du vill inte riskera att folk som inte ska ha informationen om ditt bankkonto och saldo får den. Och du vill absolut inte att någon som inte ska röra dina pengar gör det!

Med en e-plånbok som är säker så behöver du inte dela med dig av information om kreditkort och bankkonto med spelsajter och webbutiker. Det ökar säkerheten och gör det lättare för dig att hålla ordning på vem som har uppgifterna.

2. Det går snabbt

Det finns tillfällen då du inte kan vänta flera dagar på att en överföring ska bli klar. Spel är återigen ett exempel på detta. En turnering med slots drar igång om en timme. Då kan du inte vänta på att banken ska öppna och sedan någon dag eller två för att pengarna ska nå spelkontot. Med betalningslösningar online så behöver det inte ta mer än några minuter att flytta på pengar. Det är verkligen inte så dumt då du har en kvart kvar för att få leverans av varan du köper samma dag.

3. Enklare med köp i andra valutor

Om du köper saker på nätet så kan det hända att priser ges i euro eller kanske i dollar. Med en betalningstjänst som finns på nätet så brukar det bli lättare att växla pengar. Här ska du dock beakta vad det blir för växelkurs. Det finns tjänster för betalningar online som är bättre än andra då det handlar om att växla SEK till andra valutor med jämna mellanrum.

4. Ta emot pengar utan avgifter

När en kompis vill skicka pengar till dig så är det verkligen en fördel att kunna göra det online med datorn eller mobilen. Har du en e-plånbok eller annan lösning som är lätt att hantera via nätet så kan du snabbt ha pengarna. Många tjänster tar inga avgifter då det handlar om privata överföringar. Det gör det lätt att sköta pengar och transaktioner online.

5. Smarta lösningar för kryptovalutor

Den som är intresserad av kryptovalutor behöver också en smart lösning för online bank. Det finns portaler som gör det möjligt att köpa kryptovaluta med fiatpengar och sedan handla vidare mellan virtuella valutor. Då du kan använda dig av vanliga pengar såväl som av virtuella mynt som Bitcoin på ett och samma ställe så blir det smidigt. Det här är en form av betalningslösningar online som kan komma att få stor betydelse i framtiden då vi möjligen kommer att övergå till system som är mer eller mindre virtuella.

Välj kommun från listan