Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Chef och ledare Förhandlingsenheten - Stockholm

Chef och ledare Förhandlingsenheten - Stockholm 29 apr 2014 02:18 #49541

  • Turo
  • Turo's Avatar
  • OFFLINE
  • Medlem
  • Inlägg: 30
  • Tack mottaget: 4
Hyresgästföreningen är en medlemsorganisation som verkar för hyresgästers intressen och rättigheter. Vi har över en halv miljon medlemmar och den övergripande verksamhetsidén är att alla har rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Vi är en partipolitisk obunden och demokratisk uppbyggd organisation. Hyresgästföreningen stödjer hyresgästen i ett hyresförhållande och drivs utan vinstintresse. Vi har idag nio regioner i hela landet och förbundskontor i Stockholm.


Chef och ledare Förhandlingsenheten - Region Stockholm


Hyresgästföreningen verkar för ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Organisationen genomsyras av tre kärnvärden – Nytta, Glöd och Förnyelse.

Region Stockholm är den största regionen i Sverige, med 125 000 medlemmar, 3 500 förtroendevalda och 160 anställda. Det som händer i Stockholm och hur regionen agerar och lyckas påverkar hela Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen har i uppdrag av riksdagen att representera hyresgästerna vid förhandling om hyra. I region Stockholm finns ca 330 000 hyreslägenheter med förhandlingsordning. Förhandlingarna gäller inte enbart hyra utan även villkor som underhåll, ombyggnad, ersättning vid störningar, inflytande för hyresgäster etc. Enheten förhandlar även nyproduktionshyror. I förhandlingsarbetet medverkar ca 1 000 förtroendevalda personer som representerar hyresgästerna. Förhandlingsenheten ansvarar också för prövningar i hyresnämnd och hovrätt gällande hyror och villkor kopplade till dessa.

Som chef för förhandlingsenheten i Stockholm har du en strategisk ledarroll och din viktigaste uppgift blir att tillsammans med medarbetarna verka för att hyresmålen i regionen ska uppnås. Rollen innebär mycket externa kontakter och du företräder Hyresgästföreningen regionalt gentemot motparter, politiker och journalister.

Du medverkar också i Hyresgästföreningens övergripande ledningsarbete och ingår i Hyresgästföreningens regionala ledningsgrupp. Som chef för förhandlingsenheten har du personal-, budget och verksamhetsansvar. Enheten består av drygt 35 medarbetare varav fyra direktrapporterande. Utöver enhetens tjänstemän består organisationen av förtroendevalda som arbetar på ideell basis vilka har en viktig roll i förhandlingsarbetet. Du ansvarar för kvaliteten i de tjänster som enheten tillhandahåller och du följer vad som händer i omvärlden och har förmågan att omsätta detta till regionala beslut och åtgärder.

Du kommer in i en förändringsfas och rollen erbjuder stora möjligheter att påverka och driva förnyelsearbete och utveckla organisationen att bli enastående!


Din bakgrund


Du har gedigen ledarerfarenhet och erfarenhet av förnyelsearbete.
Du har erfarenhet av förhandlings- och påverkansarbete.
Du har akademisk utbildning eller motsvarande inhämtade kunskaper.
Du har bakgrund från t e x branschorganisation, fackförbund, allmännyttigt bostadsbolag, offentlig sektor, kommun eller annan verksamhet där samhällsnytta står i fokus.


Dina egenskaper

Du är en kommunikativ, stabil och tydlig person.
Du har förmågan att, på ett entusiasmerande sätt, motivera medarbetarna och förtroendevalda till att arbeta för att uppnå enhetens mål.
Du har ett prestigelöst förhållningssätt till medarbetare och förtroendevalda.
Du har förståelse för komplexiteten i en medlems- och idéstyrd organisation och är lyhörd och diplomatisk som person.
Du har förändringskraft och är öppen för förnyelse.
Du är en mogen person med hög integritet.
Du delar självklart Hyresgästföreningens värderingar.


Ansök: express.joberate.com/campaign/url/forward/3f8d8a55c72c
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan