Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Försäkringskassan söker en Områdeschef i Göteborg.

Försäkringskassan söker en Områdeschef i Göteborg. 08 maj 2014 15:05 #49579

  • Turo
  • Turo's Avatar
  • OFFLINE
  • Medlem
  • Inlägg: 30
  • Tack mottaget: 4
Försäkringskassans vision är ett samhälle där människor känner trygghet om livet tar en ny vändning.

Försäkringskassan ansvarar för en stor del av de offentliga trygghetssystemen i Sverige som ger ekonomiskt skydd för familjer och barn, för personer med funktionsnedsättning samt vid sjukdom och arbetsskada. Vi är cirka 13 000 medarbetare på kontor i hela landet.

Vi behöver dig som vill arbeta utifrån vår vision och verksamhetsidé - alltid med engagemang för kundens situation och god kunskap om socialförsäkringen. Vi söker dig som har integritet, vill vara delaktig och alltid göra ditt bästa. Du är en god kollega som samarbetar med andra.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete som spelar en viktig roll i människors liv.

Områdeschef Lokala Kontor Syd

Vi söker dig som vill vara med på vår Gemensamma Resa!


Försäkringskassan är på en spännande resa att öka kundernas förtroende för Försäkringskassan och socialförsäkringen – vi kallar det Vår Gemensamma Resa. Servicekontoren möter fem miljoner kunder varje år, som behöver hjälp med sina ärenden till Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. Dessa möten är en viktig del i Vår Gemensamma Resa – att skapa värde för kund i varje möte bygger förtroende.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som områdeschef inom Lokala Kontor leder du och har det övergripande ansvaret för område Syd med 20 servicekontor och en serviceenhet. Våra servicekontor drivs inom ramen för servicesamverkan, tillsammans med Skatteverket och Pensionsmyndigheten, och erbjuder god och lättillgänglig service, information och enklare handläggning till de tre myndigheternas kunder, på ett kostnadseffektivt sätt. Serviceenheten utgörs av generalister som ger information och service till bland annat nyanlända.

Våra chefer och medarbetare har som uppdrag att i kundmötet:

Maximera kundvärdet
Maximera flödeseffektiviteten
Skapa förutsättningar för att prestera

Detta innebär att du i din roll som områdeschef agerar både operativt och strategiskt. Du har personalansvar för första linjens chefer och stabspersonal samt budgetansvar. Du tar ansvar för din verksamhet i samspel med andra verksamheter, utifrån helhetssyn och kundnytta. Du skapar förutsättningar och stödjer dina enhetschefer och medarbetare så att de kan skapa värde för kund i varje möte. Ett framgångsrikt medarbetarskap förutsätter också ett framgångsrikt ledarskap som möjliggör att chefer och medarbetare upplever att de vill, kan och får ta ansvar och utvecklas i sitt arbete.

Du jobbar i nära samarbete med Skatteverket på främst regional nivå och med Pensionsmyndigheten på central nivå utifrån servicesamverkan. Vi har många servicekontor i Arbetsförmedlingens lokaler vilket innebär samverkan på central och regional nivå. Du har kontakter med kommuner och länsstyrelser för att underlätta i våra kundmöten. Sammantaget ställer detta stora krav på förmåga att samarbete och bygga nätverk.
Som chef inom Försäkringskassan så är tilltron till varje individs vilja och förmåga att ta ansvar en förutsättning, och genom din kommunikativa förmåga och dialog är du med och skapar kontinuerligt lärande. Du är med om att leda och driva en utveckling av verksamheten där vi använder lean som vår verksamhetsstrategi och i förbättringsarbetet.

Du ingår och bidrar aktivt i verksamhetsområdets ledningsgrupp och rapporterar till verksamhetsområdeschefen. I rollen som områdeschef ingår att tydligt företräda arbetsgivaren och att inom givna ekonomiska ramar bidra till hållbara lösningar ur arbetsmiljö-, miljö- och ekonomiskt perspektiv. Du har ett delegerat ansvar för arbetsmiljöuppgifterna och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Servicekontor och serviceenhet finns på olika platser inom område Syd, söder om linjen Göteborg – Växjö - Karlskrona. Ledningsgruppen för Lokala Kontor är spridd över riket. Detta ställer höga krav på ett gott ledarskap även på distans.

Vi söker dig som


- Som vill leda och driva en verksamhet där maximal kundnytta är i fokus
- Ser möjligheterna att driva resan och utvecklingen mot en värderingstyrd organisation
- Kommunicerar klart, tydligt och övertygande med intresse för andras motiv och beteenden
- Främjar nytänkande och ständiga förbättringar
- Har kunskap om och intresse för samhällsfrågor
- Har erfarenhet av liknande chefsuppdrag
- Har examen från högskola/universitet (minst 3-årig) eller erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
- Fokuserar på målen och säkerställer resultaten ur kundperspektiv
- Kan engagera medarbetare genom delegering och ett coachande förhållningssätt
- Har helhetssyn, utgår från breda perspektiv och tar hänsyn till långsiktiga konsekvenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är flexibel, inom område Syd. Ange önskad placeringsort i din ansökan. Försäkringskassan gör ekonomisk personkontroll innan anställning. I denna rekrytering kommer arbetspsykologiska test användas.

Om du har frågor, kontakta


Rekryterande chef: Annika Berthold, telefon 010-116 92 90. HR-specialist Anneli Wetterholt 010-118 68 12. Fackförbundet ST: Ann-Helen Engström 010-118 45 71 Saco-S: Tommy Persson, 010 – 114 16 43, Seko: Johanna Grundström, 010- 11 530 44

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 24 maj 2014 märkt med diarienummer 020408-2014.

Ansök här: express.joberate.com/campaign/url/forward/26c17ccb0699

Försäkringskassan arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering.
Moderatorer: Patrik Nilsson

Välj kommun från listan