Investerare sökes till företagsförvärv

1
Jag har planer på att förvärva en del småbolag. Fokus kommer ligga på mindre programvarubolag med "Software as a Service" som affärsmodell och därmed en stor del repetetiva intäkter. Dock är just denna affärsmodell inte ett kriterium som är hugget i sten, men ett krav är att verksamheten ska ha en bra tjänst/produkt, stabil lönsamhet och goda tillväxtmöjligheter.

För att lösa finansieringen kommer mitt bolag att gå in med en del av köpesumman, men beroende på storleken av förvärvet kommer en del av förvärvet måsta finansieras via bank, almi, och även någon eller några externa investerare.

Så just nu söker jag efter investerare som är intresserade av den här typen av investeringar och som vill kunna få en mycket högre avkastning än vad aktiemarknaden kan erbjuda samtidigt som risken är mycket lägre än vid investeringar i startup-bolag och liknande. Investeraren kommer få köpa in sig till en värdering på runt 4-5 gånger EBIT, så även om den största delen av avkastningen beräknas komma från värdeökning som realiseras vid en exit så kommer investeringen ge en hög avkastning redan från dag 1.

Jag vill gärna ha investerare som har erfarenhet från företagande och investeringar sen tidigare, och som har vilja att förutom kapital även erbjuda kunskap och råd som kan bidra till ännu mer lyckade förvärv.

Om du tycker detta lät intressant så får du gärna skriva och berätta lite mer om dig själv och dina erfarenheter, vilka investeringskriterium du har osv. Så kan jag också berätta mer om mig själv och den tänkta förvärvsprocessen. Du kan skriva till mig på [email protected].
36
3
Vill du ha något att investera i? Skick ett PM .. Saas-tjänst ..

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.