Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Vet du vem som besöker din webbplats?

Dela artikeln
tisdag, 20 november 2012 0

statistik besökareEtt bra statistikprogram kan ge dig mycket information. Och genom att veta exakt vem som besöker din webbplats kan du få en hel del insikt i hur du på bästa sätt kommunicerar med dem. Du kan få reda på vilka sidor på din webbplats folk gillar och inte gillar, vilken typ av publik du attraherar och även lite om vad de tänker när de landar på din webbplats.

Enkelt förklarat så kan du få reda på varifrån dina besökare kommer, hur länge de stannar på hemsidan, var de stannar längst, vilken sida de föredrar, vilka ord de söker på, och vilken sida de går vidare ifrån och mycket mer. Du kan göra analyser och beräkningar.  Det räcker inte att bara veta hur många besökare du har, du måste ta reda på vad de vill ha mer utav för att lättare få dem att komma tillbaka.

Att tänka på när det gäller dina besökare:

  • Varifrån kommer de?
  • Hur länge stannar de?
  • Hur många återkommer?
  • Vilka ord använder de när de kommer till hemsidan?
  • Vilka sidor är populärast?

Populäraste sidorna och inlägg

Vilka sidor på din webbplats får mest trafik?

Återigen kommer detta visa vilken typ av information människor är mest intresserad. Om en sida ofta är länkad till eller välbesökt, innebär det förmodligen att det är den typ av innehåll som dina användare vill se mer av.

Vet vilka dina trafikkällor är

Slutligen, se över din trafik källor regelbundet. Vart kommer besökarna ifrån?

  • Om andra webbplatser regelbundet skickar besökare, se om du kan komma i kontakt med dessa webbplatser.
  • Om mindre sökmotorer skickar dig trafik, se om du kan optimera för dessa sökmotorer.
  • Om många besökare är direkta, dvs. de skriver in din adress, innebär det förmodligen att din marknadsföring off-line eller varumärkesarbete fungerar.

Ta reda på vad som fungerar, lägg sedan mer tid och energi på att få det att fungera ännu bättre.

Dessa är bara några sätt att använda dina analyser och data för att räkna ut vem som kommer till din webbplats och vad de vill ha mer utav. Gå regelbundet igenom din statistik eftersom det kan förändras snabbt.

Det finns många olika statistikprogram att använda, Google Analytics är gratis, användarvänligt och berättar allt ovan och mycket mer därtill.

Välj kommun från listan