av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
De flesta företagare arbetar långa dagar och har mycket att göra men det är inte alltid så lätt att hålla produktiviteten uppe. Här har du fem konkreta tips som du kan använda dig av för att optimera tiden på kontoret och bibehålla produktiviteten under hela dagen.

7 minuters motion

 

Börja varje dag med sju minuters motion för att få igång kroppen efter gårdagens och nattens trötthet. 7 minuter är den perfekta tiden för att inte störa den vanliga morgonrutinen samtidigt som det räcker för att väcka upp kroppen och hjärnan. Vilken sorts träning du väljer är upp till dig men ett tips kan vara att prova en ”7 minutes workout” app.

Börja dagen med en grön frukost

Man brukar säga att frukosten är den viktigaste måltiden på dagen och då är det bra att se till vad den innehåller. I stället för att äta en ostmacka med oboy eller något annat så kan en grön smoothie ge en extra kick. Den går fort att göra och innehåller massvis med vitaminer och annat som får kroppen i topptrim. Ta nån minut på dig på morgonen där du blandar ett äpple, en banan, en apelsin, en handfull spenat, hälften av en gurka, lite juice, några kuber is och lite linfrön så blir den både god och nyttig. Det är billigt, enkelt och energigivande.

Välj ut tre vinnare för dagen

Medan du väntar på att din smoothie ska bli klar kan det vara bra att besluta vilka tre saker som du helst skulle vilja göra under dagen och sen se till att de blir klara. På så sätt får du de mest prioriterade sakerna gjorda och kan se varje dag du lyckats med detta som en seger. Det ger en positiv känsla och en lättnad för att viktiga saker verkligen blir gjorda.

Blockera din kalender

Blockera din kalender så att du kan uppnå dina mål. Ett av de vanligaste misstagen folk gör på kontoret är inte sätta av tid till att utföra de olika sakerna de har på sin att göra lista. För att undvika att detta kommer ske så är det bra att blocka av den tid du tror att varje sak kommer ta och plussa på 33 procent mer tid så att du verkligen får det gjort. Skulle en sak ta för lång tid för att du ska kunna göra den på en och samma gång så kan du dela upp tiden på olika bokningar.

Hitta tillbaka till effektiviteten efter lunch

 

Eter lunch är det dags att försöka att hitta tillbaka till produktiviteten och fokusera. Ett tips är då att ta 15 minuter och gå in i ett sorts professionell meditation och fokusera på dagen. Det är då bra om du går bort från datorn så att du kan se vad du gjort rätt under dagen och vad som kanske har distraherat dig så att du kan gå vidare under eftermiddagen.

Genom att ge detta ett försök under en veckas tid kan du se om just detta är metoden för att finna din produktivitet.

Källa: Entrepreneur.com

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
Göran
| Anmäl | 5 år sedan
Det är en myt att frukosten är dagens viktigaste mål. Det går bra att hoppa över den om det passar en. En del människor fungerar bättre om de gör det.

Och den smoothie som rekommenderas i artikeln blir bättre om den byts ut mot t.ex. en avokado och två ägg. Det ger mycket mer energi och näring och håller dig mätt mycket längre än rekommendationen i artikeln.