av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
Att vara entreprenör är något som skrämmer några och lockar andra. För en del överväger oron, osäkerheten och rädslan medan utmaningarna, möjligheterna och friheten väger tyngst för vissa. Rasmus Biasi är en övertygad och sann entreprenör och ser endast fördelar med att själv styra över sitt yrkesliv.

 

Han menar att alla kan vara entreprenörer och att det går att vara entreprenör även om man är anställd. Det viktiga är vilken inställning man har och att man gör det man älskar att göra - och får betalt för det.

– Jag tror att alla är entreprenörer från början, säger Rasmus. Jag har svårt att tro att det finns människor som föds med en vilja att bli kontrollerade och styrda.

Rasmus menar att vi påverkas av en kultur och mentalitet som tutar i oss att vi ska jobba, vara tacksamma, inte kräva för mycket och inte sticka ut. De som inte känner sig som entreprenörer har, enligt Rasmus, glömt bort sina drömmar.

– För mig innebär entreprenörskapet att verkligen leva.

Entreprenören finns där inne i oss…

 

Många som blir entreprenörer har, tror Rasmus, blivit förbannade över att livet inte är som det borde vara och velat ha en förändring. Det gäller att våga prova nya saker och se varje motgång som en lärdom.

– Misslyckande finns bara hos den som har specifika förväntningar, menar Rasmus. Ifall man försöker lära sig något av och anpassa sig efter alla med- och motgångar som möter en kan man dra nytta av alla situationer i livet. Efter ett tag återkommer vissa händelser och då vet man hur man ska agera för att komma vidare på bästa möjliga sätt.

Rasmus tycker att det är värt all möda och allt arbete att vara entreprenör. För honom finns inget alternativ.

 

– Man lär sig så mycket hela tiden - man växer och utvecklas ständigt. Varje gång man lyckas är en seger. Att vara entreprenör är ett oslagbart sätt att lära känna sig själv.

…men om vi inte hittar den?

Många klagar och gnäller över sina jobb och arbetsgivare utan att försöka förändra och påverka situationen. Och väntar på att saker ska hända av sig själva. Så gör inte en sann entreprenör, tycker Rasmus.

– Ifall du fortsätter att göra något som du inte trivs med och inte brinner för är det risk för att du blir en bitter och pessimistisk människa.

Rasmus uppmanar alla som vill ha en förändring att satsa. Vågar man inte så vinner man inte. Och det finns allt att vinna.

– Det kan kännas tungt att vända på lasset men när man väl kommit igång så är det lätt och roligt, säger Rasmus. När du inser din sanna potential finns det ingenting som kan hindra dig.

Fördomar mot entreprenörskapet

Rasmus anser att samhället svartmålar och bestraffar entreprenörer som går i konkurs och lär oss att det är fult att misslyckas. Han tror att det är något som avskräcker många och drar paralleller till när vi lär oss att gå.

– Vad hade hänt om du inte hade försökt om och om igen när du ramlade? Eller om någon hade stått bredvid dig och sagt att du inte kan, att det inte är någon idé att försöka?

Rasmus bästa tips

En viktig nyckel till framgång är att lyssna på och lära av människor som är där du vill vara, menar Rasmus. Så att du inte behöver göra misstag som andra redan har begått.

– Det är nog den enda genväg som finns, avslutar han, för bortsett från det så är det hårt arbete som krävs. Och det är ju faktiskt det hårda slitet som gör att det är så fantastiskt att lyckas.

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.