av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1239 artiklar
Tillsammans pressar vi priserna.

Här är något vi hoppas kan hjälpa dig i ditt företagande. Alla vi medlemmar i foretagande.se står tillsammans för en bra sudd av Sveriges ekonomi. Den kraften har vi nu använt för att förhandla fram lägre inköpspriser. Detta är en premiumtjänst i Företagande.se och som gör att du kan sänka dina kostnader på produkter och tjänster du redan idag använder.

Vi kallar detta Företagande-Plus.

Öka din konkurrenskraft med Företagande-Plus

 

Företagande-Plus sänker inköpskostnaderna på dina redan befintliga inköp. Du ska inte köpa mer utan betala mindre. Det bidrar till att öka ditt företags vinst vilket i sin tur direkt påverkar ditt företags konkurrenskraft. Varför lägga mer pengar än nödvändigt på dina dagliga inköp? Använd dessa pengar på försäljning, marknadsföring, resursoptimering istället. 

Så här funkar det

Företagande-Plus är ett samarbete mellan oss och en inköpsorganisation som sköter upphandling och presentation av ramavtalen. En inköpsorganisation är specialister på att förhandla fram förmånliga avtal för tredje part.

För att ansluta sig till Företagande-Plus klickar du vidare på de länkar som vi presenterar för dig. Premiumtjänsten har en driftskostnad men eftersom så många använder tjänsten kan vi hålla den väldigt låg. 

När du är användare av Företagande-Plus kommer du att uppleva stora besparingar. Ramavtalen är ofta i nivå med de priser som större företag får. Inköpsorganisationen förhandlar också fram bättre köpvillkor på till exempel betalningsvillkor och frakter.

 

Vårt val av inköpsorganisation

Det finns några olika inköpsorganisationer i Sverige men vi har valt Inköpscentralen för att vi tycker att de har bäst attityd till sina medlemmar. De har väldigt starka ramavtal och nu ännu bättre med Företagande.se´s alla medlemmars köpkraft. Inköpscentralen har en vettig månadsavgift och de har inga trista bindningstider eller tvingande förlängningar vilket gör dem unika på den här marknaden. De resonerar att om du som kund inte gillar deras tjänst så vill de inte tvinga dig att stanna kvar. Kort sagt – vi tycker att Inköpscentralen känns bäst.

Vem får använda Företagande-Plus?

Du som är läsare, följare och medlem på Företagande.se uppgradera till vår premiumtjänst, Företagande-Plus.

Klicka här för att anmäla dig till Företagande-Plus

Vad kostar det?

 

Månadsavgiften kan variera beroende till exempel på kampanjer och aktiviteter. Du hittar aktuell månadsavgift på våra informationssidor

Aktuella ramavtal

Just nu kan du använda ett 20-tal ramavtal i Företagande-Plus. Du får kraftfulla rabatter på bland annat Best Western hotell, drivmedel och biltvätt hos Preem, Circle K, St1/Shell och OKQ8. Du kan köpa en person- eller lätt transportbil på våra avtal. Vi har ramavtal med Peugeot, Opel och DS. Ett av de mest populära ramavtalen med ett brett utbud är Office Depot och Beijer Byggmaterial. Två väldigt kända leverantörer där vi har väldigt pressade priser. Vi har avtal med SJ tågresor som gör att du reser både billigare och mer miljövänligt. Vi har avtal med Netonnet på det mesta inom konsumentelektronik. Här hittar du allt från data och mobiltelefoner till drönare med Hasselbladskamera. I tjänsten hittar du även ramavtal på första hjälpenprodukter, google-annonsering, inkasso och påminnelsehantering med Lowell, kreditupplysning med Creditsafe, mobiltelefoni med Telness som opererar inom Telias nät. Vilket gör att du i princip ringer med Telia men till halva priset och dessutom får en mycket bra onlinetjänst. Telness ligger just nu etta på Truspilot. 

Det pågår alltid en upphandling

Genom samarbetet med Inköpscentralen kan vi kontinuerligt erbjuda nya ramavtal i vår premiumtjänst. Två kommande och mycket spännande ramavtal som lanseras hösten 2019 är paket och gods samt försäkringar.

- Paket och gods

Vi har upphandlat ett ramavtal med DHL som är väldigt starkt. Detta ramavtal kommer att spara tusentals kronor till väldigt många medlemmar. Bland annat e-handlare kan spara mycket pengar.

- Försäkringar

Försäkringar är ett stort område och först ut är ett ramavtal för dina och dina anställdas privata försäkringar. Vi har ett avtal klart som kommer att presenteras sommar/höst 2019.

Dessa områden får du inte ramavtal på

Företagande-Plus har till syfte att sänka dina befintliga kostnader. Vi bearbetar och upphandlar därför ramavtal inom vardagliga behovsområden. Vi går därför inte in på nya behov. Vi är inte en plattform för innovation och osäkra behov.

Vidare ställer vi stora krav på de leverantörer vi ingår ramavtal med. Vi väljer oftast de leverantörer som är bland de största på marknaden. Du ska inte behöva ta en risk att leverantören försvinner efter ett tag eller får olika problem. Ibland gör vi avsteg och ingår ramavtal med mindre leverantörer men då beror det på att det inte finns större leverantörer eller att de stora inte vill ingå ramavtal. I samtliga dessa fall gör vi rigorösa undersökningar och kreditprövningar så att det är genomgående bra företag.

Rikstäckande

De ramavtal vi tecknar ska som regel vara rikstäckande. De villkor vi framförhandlar ska inte särskilja på kunder beroende på var i landet de finns. Vår grundregel är att det ska vara lika konkurrensförutsättningar för alla. 

För vem passar tjänsten?

VI har medlemsföretag som har 0 till 8.000 anställda. Det visar vilken bredd tjänsten har. Det finns något för nästan alla företag, från de allra minsta som har kommit en bit på väg och börjat få olika inköpsbehov.

Företagande-Plus sänker dina kostnader på de vanligaste företagsinköpen

1) Anslutning till Inköpscentralens samtliga inköpsavtal, t.ex. Beijer, DHL, OKQ8, SJ, Office Depot, Best Western m.fl. (ord.avgift 375 kr/mån).

2) Specialerbjudanden från Företagande. Få tillgång till bland annat företagsmallar, juridiska tjänster (ord. avgift 75 kr/mån).

Fakta:

279 kr/mån (faktureras kvartalsvis)

Ingen uppsägningstid eller bindningstid efter abonnemangsperiod.

38% billigare än ordinarie pris.

Ja, jag vill använda Företagande-Plus


Visa kommentarer 2
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | 2 månader sedan
Hej,

Var kan jag se avtalen och rabatterna jag får innan jag går med? Mest intresserad av DHL och billig biltvätt och fika på Circle K just nu.

Tack!
| Anmäl | 2 månader sedan
Hej Lars! Här finns de olika avtalet och %-satser: https://inkopscentralen.se/foretagande-plus/"