av John Knutsson
John Knutsson
jur. kand. på Juristfirma John Knutsson i Malmö
2 foruminlägg
113 artiklar

AktieägaravtalAktieägaravtal är en form av samarbetsavtal eller kompanjonsavtal, mellan delägarna i ett aktiebolag. Förutom genom bolagsordningen, som är ett offentligt dokument och som i princip brukar vara begränsat till att innehålla information kring vissa ämnen, kan parterna reglera sina rättigheter och skyldigheter i förhållande till varandra genom ett dokument som inte behöver vara offentligt, ett s.k. "aktieägaravtal".

Ni bestämmer själva vad ni vill reglera i ert avtal. Men en del frågor bör ni överväga. Där X angetts skall ni fylla i och i samband med vissa bestämmelser i detta aktieägaravtal måste ni välja alternativ. Är det någon bestämmelse i detta aktieägaravtal som ni inte vill ha med, rådgör med jurist.

Se även: Mall för aktieägartillskott

Mallen för aktieägaravtal är helt gratis.

Ladda ner mall

Ladda ner mall för Aktieägaravtal (Word)

 

Ladda ner mallen här

Ladda ner mall för Aktieägaravtal (ODT)

Aktieägaravtal

Ta hjälp av jurist

Spara tid och känn tryggheten av att veta att ditt avtal är korrekt. En av våra expertjurister skräddarsyr avtalet så det passar just din situation.

Beställ snabbt och enkelt med ett kortköp. Önskar du faktura? kontakta oss här.

12Klicka köp3Betala med kort

Beställ mallen här

Vi kontaktar dig snarast efter beställning.

Har du en fråga om mallen eller tjänsten? Tveka inte att höra av dig


Notis: När du vill spara mallen aktieägaravtal för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Dokumentmallen aktieägaravtal fungerar bäst i den senaste versionen.)

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.