Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Gratis mall aktieägaravtal

Dela artikeln
tisdag, 31 mars 2015 0

AktieägaravtalAktieägaravtal är en form av samarbetsavtal eller kompanjonsavtal, mellan delägarna i ett aktiebolag. Förutom genom bolagsordningen, som är ett offentligt dokument och som i princip brukar vara begränsat till att innehålla information kring vissa ämnen, kan parterna reglera sina rättigheter och skyldigheter i förhållande till varandra genom ett dokument som inte behöver vara offentligt, ett s.k. "aktieägaravtal".

Ni bestämmer själva vad ni vill reglera i ert avtal. Men en del frågor bör ni överväga. Där X angetts skall ni fylla i och i samband med vissa bestämmelser i detta aktieägaravtal måste ni välja alternativ. Är det någon bestämmelse i detta aktieägaravtal som ni inte vill ha med, rådgör med jurist.

Se även: Mall för aktieägartillskott

Mallen för aktieägaravtal är helt gratis.

 

Ladda ner mall

Ladda ner mall för Aktieägaravtal (Word)

 

Ladda ner mallen här
 

Notis: När du vill spara mallen aktieägaravtal för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Dokumentmallen aktieägaravtal fungerar bäst i den senaste versionen.)

 

Välj kommun från listan