av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1193 artiklar

Gratis mall fullmaktEn fullmakt är rätten att företräda någon annan och används då en så kallad fullmaktsgivare vill att fullmäktige skall kunna utföra vissa åtgärder för fullmaktsgivarens räkning. Fullmakten ger alltså en person rätt att företräda en annan part i olika angelägenheter och de rättshandlingar som fullmäktigen vidtar blir bindande för fullmaktsgivaren.

 

Den som lämnar en fullmakt kallas fullmaktsgivare eller huvudman. Den som får en fullmakt kallas vanligtvis för fullmaktstagare, fullmäktig eller ombud.

En fullmakt kan avse i princip vilka åtgärder som helst. Som exempel kan fullmäktigen ges rätten att hämta ut ett paket på posten, sälja en bil, förvalta ett arv, utföra ett bankärende eller sluta ett avtal med någon i dennes namn. En fullmakt behöver inte tidsbegränsas och den gäller till dess att den återkallas.

Mall för generalfullmakt hittar du HÄR.

Återkallelse av en fullmakt sker genom att den som utfärdat fullmakten tar tillbaka den och förstör den.

Fullmaktsmallen är helt gratis.

Ladda ner mallen

Ladda ner gratis mall för Fullmakt här (Pdf)

Notis: När du vill spara fullmaktsmallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator  (En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen fullmakt fungerar bäst i den senaste versionen.)

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.