av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1229 artiklar

Vad är ett uppdragsavtal?

Dokumentmallen Uppdragsavtal används framförallt i samband med olika former av affärssamarbeten mellan företag eller då ett företag anlitar ett annat företag för utförandet av en tjänst, t ex säljuppdrag. Ofta benämns det som ett konsultavtal och det är egentligen samma avtal med olika namn. Mallen nedan kostar inget att ladda ner, men söker du en mer genomarbetat mall för uppdrag är denna bättre.

Vad avtalet innehåller och varför ni bör skriva det

I avtalet regleras uppdraget och tillhörande frågor så som rapportering, konsultens och uppdragsgivarens ansvar och skyldigheter, betalningsplan, fakturering, ersättningsform, avtalstid och i det sammanhanget uppsägningstid, vem som äger immateriella rättigheter (arbetsresultat) och sekretess. Utöver det bör uppdragsavtalet reglera på vilka grunder avtalet kan hävas, ansvar för s.k. underleverantörer samt sedvanliga bestämmelser i avtal såsom force majeure, konkurrens, överlåtelse av avtalet, tvist och ändringar av avtalet. Kort sagt, det är smart att upprätta ett sådant avtal.

Uppdragsavtal

Vill ni vara säkra på att det blir rätt?

Låt en av våra expertjurister skräddarsy ditt uppdragsavtal. Prisvärt, tryggt och snabb leverans.

Läs mer och beställ här


Denna mall för uppdragsavtal/konsultavtal är helt gratis.

Ladda ner gratis mall för uppdragsavtal

Ladda ner gratis mall för uppdragsavtal (Word)

 

Ladda ner mallen här

Ladda ner gratis mall för uppdragsavtal (ODT)

Här finns en mall för konsulter/uppdrag till en kostnad som innehåller fler delar och områden att avtala om. Söker du uppdragsavtal för styrelseledamot finns en sådan här.

Notis: När du vill spara uppdragsavtalsmallen för att ladda upp eller mejla till någon, så rekommenderar vi att du laddar ner något av följande gratisprogram: CutePDF-Writer eller PDF-creator(En ny skrivare kommer att synas när du installerat och väljer att skriva ut genom att trycka på knappen "skriv ut" i mallen. Nu kan du spara filen som en pdf på din hårddisk. Originalfilen du laddat ner ovan sparar du på din dator tills nästa gång du ska använda den.)

Adobe readerHär kan du ladda ner den senaste versionen av Adobe reader. (Gratismallen uppdragsavtal fungerar bäst i den senaste versionen.)

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.